24 oktober 2017 - Werkzaamheden in het kader 'Week van ons water'

Soms kunnen we er niet zo gemakkelijk bij. Het luik onderin de druktoren van het Maria Montessoriklus dordrecht gemaal in Dordrecht was te klein voor betreding. De zuig- en spuitslang konden door het mangat van de toren. Daarna werden onze collega's Peter Paul Luyben en Martin Jacobs, uiteraard onder strenge veiligheidsmaatregelen, met een kraan de toren in gehesen om de reinigingswerkzaamheden af te ronden.

Deze werkzaamheden werden uitgevoerd in het kader van de 'week van ons water'. Tijdens een onderzoek naar de belangrijkste bezittingen van de stad Dordrecht, bleek dat algehele uitval van het hoofdrioolgemaal een groot risico met zich meebrengt. Een oplossing hiervoor is een tijdelijke pompinstallatie die het afvalwater om het gemaal heen pompt naar de druktoren.  De druktoren diende hiervoor gereinigd te worden.

"20 meter is best hoog", aldus Peter Paul Luyben. "Maar ik vond het wel leuk om te doen. Ik kon bijna over heel Dordrecht heen kijken!" En zo overheerste het gevoel van opwinding boven het benauwde gevoel dat hij en zijn collega ongetwijfeld hadden in de toren.

Projecten

Vestigingen

Vestiging Nederland België Vandervalk + degroot
Nederland België

Innovatief

ONDERGRONDS

 

Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot

Project Hellevoetsluis

Project Bladel

Project Esholt Draincare

Project Antwerpen

Project Haarlem

Project Middelburg

Privacy Statement Belangrijkste Diensten

Vandervalk+deGroot