faviconSinds 1962 vooruitstrevend faviconMet 12 vestigingen in Nederland favicon24/7 rioolontstoppingsdienst faviconEigen Research & Development

RIOOLONDERZOEK EN RIOOLADVIES

Bij vandervalk+degroot combineren we kennis van zaken met innovatieve oplossingen. In de loop van vijf decennia hebben wij veel reinigingsproblemen aangepakt door middel van een rioolonderzoek. Wanneer u rioolproblemen hebt zoeken wij door middel van een rioolonderzoek met onder andere een camera inspectie uit wat er onder de grond aan de hand is. Door onze velen jaren ervaring kunnen wij u een advies op maat bieden.

Rioolproblemen tegengaan met rioolonderzoek

Wanneer u last heeft van een verstopping, lekkage of beschadiging aan uw riool is het noodzakelijk en fijn wanneer dit zo snel mogelijk wordt opgelost. Wanneer zo'n probleem namelijk niet op tijd wordt aangepakt, kan dit grote (financiële) gevolgen hebben. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat het rioolstelsel opgegraven en vernieuwd moet worden. Wanneer er problemen zijn in uw riool is het noodzakelijk eerst een rioolonderzoek te doen. Door dit rioolonderzoek kan de oorzaak van het probleem eenvoudig in kaart gebracht worden en kan het probleem bij de kern aangepakt worden.

Rioolonderzoek met camera's

Rioolonderzoek kan op veel manieren worden uitgevoerd. In de meeste gevallen doen wij rioolonderzoek door met camera's door het riool te bewegen om zo het probleem te vinden. Door de inzet van een camera kunnen we goed zien waar precies de oorzaak ligt. Het voordeel van zo'n soort rioolonderzoek is dat we niet hoeven te graven, wat veel tijd scheelt.

Rioolonderzoek met rook

Een andere mogelijkheid is het doen van een rookonderzoek. Door middel van een rookonderzoek vind je gemakkelijk kleine scheurtjes aan bijvoorbeeld leidingen, waar die anders misschien lastig te vinden zijn. Bij een rookonderzoek pompen we namelijk rook door de leidingen, waardoor we meteen de scheurtjes kunnen vinden. Bij deze scheurtjes vormen zich namelijk rookwolken.

 Onderzoek en advies vandervalk+degroot

Inspectiedatabank bij een rioolonderzoek 

Inventarisatie 

Bij het aanmaken van een inspectiedatabank bepalen we in overleg met u welke inspectiegegevens we implementeren. Hierin zijn bijna geen beperkingen. Zo kunnen we analoge inspecties digitaliseren en de bij de uitvoering gebruikte tekeningen inscannen. 

Harde schijf 

De selectie van het type externe harde schijf is afhankelijk van de hoeveelheid inspectiegegevens die u terug wilt kunnen kijken. De mappenstructuur op de harde schijf is inzichtelijk zodat u eenvoudig de inspectiegegevens kunt vinden. 

We bewaren van uitgeleverde harde schijven ook een back-up. Als de harde schijf namelijk kwijtraakt of stuk gaat, gaan niet alle gegevens verloren. 

Lite-menu 

Op de externe harde schijf staat een duidelijk overzicht van de vastgelegde strenggegevens (straatnaam, startput, eindput, diameter, materiaalsoort, e.d.). Doordat u op al deze strenggegevens een zoekopdracht kunt geven, kunt u elke streng makkelijk vinden. U bent dan nog slechts enkele muisklikken verwijderd van het beeldmateriaal en de overige inspectiegegevens. In het overzicht kunt u ook fouten in de ingevoerde inspectiegegevens corrigeren zodat verkeerde gegevens niet blijven terugkeren. 

Voordelen 

Nieuwste versie Lite-menu 

De nieuwste Lite-menu versie is gelanceerd. Deze nieuwe versie kunt u gebruiken met de Windows besturingssystemen (tot en met Windows 11) en Excel (2023). Daarnaast is de viewer uitgebreid en kunt u direct vanuit het zoekmenu PDF rapportages en videobestanden opstarten. Tijdens het bijwerken van de inspectiedatabank voorzien wij iedere harde schijf van de nieuwste versie. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. 

Projecten

Vestigingen

Vestiging Nederland

Innovatief

ONDERGRONDS

 

Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
google translate

Project Hellevoetsluis

Project Bladel

Project Esholt Draincare

Project Antwerpen

Project Haarlem

Project Middelburg

Privacy Statement   Sitemap

Belangrijkste Diensten

Vandervalk+deGroot