faviconSinds 1962 vooruitstrevend faviconMet 12 vestigingen in Nederland favicon24/7 rioolontstoppingsdienst faviconEigen Research & Development

Reinigen van rioolpersleidingen

Het reinigen van rioolpersleidingen is bij veel gemeenten geen onderdeel van het periodiek onderhoud. Toch blijkt in de praktijk dat er behoorlijke resultaten behaald kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan de nodige energiebesparing. Pompen verbruiken veel energie om het rioolwater door een deels dicht geslibte leiding te pompen. In leidingen waar vloeistofstroom plaatsvindt, is de snelheid van de vloeistof in het midden het hoogst. Door de wrijving van de wand is de snelheid van de vloeistof aan de wand het laagst. Hierdoor heeft vuil kans om zich te hechten aan de wand. Gevolg is doorstroomproblemen of gehele verstopping. Leidingen die verstopt zijn, moeten opgegraven en doorgezaagd worden. Bij periodieke reiniging is dit niet meer nodig.

Reinigen met foampig

De meest gebruikte manier voor het reinigen van persleidingen is reinigen met een foampig. Het is een zeer effectieve en snelle manier om vervuiling en/of aangroei uit een leiding te verwijderen. Bij deze reinigingstechniek worden flexibele reinigingsproppen, de zogenaamde pigs, onder waterdruk door de leiding geperst. De speciaal ontwikkelde hogedruk-unit zorgt ervoor dat tijdens het reinigingsproces nooit de maximale werkdruk van de leiding wordt overschreden.

rioolpersleiding

Andere methoden zijn:

Vandervalk+degroot geeft u graag een advies op maat.

Projecten

Vestigingen

Vestiging Nederland

Innovatief

ONDERGRONDS

 

Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
google translate

Project Hellevoetsluis

Project Bladel

Project Esholt Draincare

Project Antwerpen

Project Haarlem

Project Middelburg

Privacy Statement   Sitemap

Belangrijkste Diensten

Vandervalk+deGroot