faviconSinds 1962 vooruitstrevend faviconMet 12 vestigingen in Nederland favicon24/7 rioolontstoppingsdienst faviconEigen Research & Development

Spuitkopcamera

Reinigen en inspecteren in één met spuitkopcamera

Resultaat reiniging direct online zichtbaar

Bij reinigingsprojecten is het volgens de BRL 10.014 verplicht om op een vooraf vastgesteld aantal strengen aan te tonen wat het resultaat van de reiniging is. Spiegelen hoeft niet langer meer. Vandervalk+degroot maakt hiervoor gebruik van de spuitkopcamera. Dit is een spuitkop en High Definition camera in één. De spuitkopcamera is ideaal voor het vastleggen van de steekproefcontrole bij reinigingsprojecten en maakt de toestand van het riool na reiniging eenvoudig inzichtelijk. De toetsingsbeelden van het riool kunnen vrijwel direct door de klant geraadpleegd worden en zijn eenvoudig aan beheerssystemen zoals Kikker en 12View toe te voegen. Transparant voor zowel opdrachtgever, opdrachtnemer als certificerende instantie.

In de gemeente Almere wordt 5% van de strengen op deze wijze geïnspecteerd. Leo Bloedjes, adviseur stedelijk water gemeente Almere, is tevreden met het resultaat. “Het voordeel van dit systeem is dat wij zelf vrijwel direct de resultaten van het reinigen kunnen toetsen. De beelden zijn duidelijk en worden door de rapportage afdeling van vandervalk+degroot geüpload op onze eigen server en zijn gekoppeld aan onze strengcodes. Doordat de data via onze uploadservice wordt aangeboden kunnen bij de gemeente alle projectleden de beelden bekijken en zo ook de kwaliteit van de reiniging zien en beoordelen. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om direct online mee te kijken met de projectleider,” vertelt Leo Bloedjes tevreden.

Spuitkop, Led verlichting, High Definition camera en tablet

Michel Haubrich, uitvoerend projectleider vandervalk+degroot, over de werking van de spuitkopcamera: “Na de eerste reinigingsgang sluiten onze vakmensen de spuikopcamera aan op de hogedruk slang en spuiten zij onder geringe druk de kop door het riool. De spuitkop is middels Wi-Fi verbonden met een afstandsbediening met GPS die signalen doorstuurt naar de tablet. De camera is voorzien van 7 high power leds, zodat de inlaten en voegen goed zichtbaar zijn. De opgenomen beelden worden vanuit het voertuig via de digibox verzonden naar onze rapportage afdeling in Montfoort. Het mooie aan deze methode is dat de gegevens binnen 5 minuten oproepbaar zijn voor de opdrachtgever.”

RibX

De RibX uitwisselingsbestanden worden voorafgaand aan de uitvoering van het project geladen in de applicatie op de tablet. Waargenomen waterhoogte, vervuilingsgraad en het opgenomen beeld worden automatisch gekoppeld aan het rioolobject wat is gereinigd en vastgelegd in RibX. Op deze manier hoef je achteraf niet meer te bepalen bij welk rioolobject welk beeld hoort. Bijkomend voordeel is dat de kaart elke dag ververst wordt. Hierdoor kan men direct zien welke werkzaamheden er al uitgevoerd zijn en wat nog moet gebeuren. Planning van werkzaamheden en informatievoorziening naar burgers zijn hierdoor altijd up-to-date.

Actuele informatie

De spuitkopcamera is niet vergelijkbaar met een normale inspectie. Het geeft een beeld van de reinigingsinspanning en toont de algehele staat van het riool waarmee de kwaliteitsontwikkeling tussen inspectierondes getoetst kan worden. Naast het feit dat aangetoond kan worden dat het werk is gedaan, geeft het zoals gezegd transparantie in de werkzaamheden en wordt het beheerssysteem gevuld met actuele informatie over het rioolstelsel.

Voordelen inzet spuitkopcamera:

Projecten

Vestigingen

Vestiging Nederland

Innovatief

ONDERGRONDS

 

Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
google translate

Project Hellevoetsluis

Project Bladel

Project Esholt Draincare

Project Antwerpen

Project Haarlem

Project Middelburg

Privacy Statement   Sitemap

Belangrijkste Diensten

Vandervalk+deGroot