faviconSinds 1962 vooruitstrevend faviconMet 12 vestigingen in Nederland favicon24/7 rioolontstoppingsdienst faviconEigen Research & Development

Historie

Het begin en de ontwikkeling van vandervalk+degroot

Vandervalk+degroot heeft van begin af aan kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid hoog in het vaandel staan. Een bedrijf van doeners: het gaat om ‘het doen van goede dingen en het goed blijven doen van de goede dingen.’

Tijdlijn

pijl
1962
start bedrijf door
H. van der Valk
pijl
1965
W. de Groot
treedt toe
pijl
1978
eerste neven
vestiging te Brabant
pijl
1984
actief in Groot-Brittannië
pijl
1996
overname Van der Weg te Wolvega
pijl
1999
overname Leitec en InfraScan
pijl
2001
overname Barlage te Scheemda
pijl
2005
opstart VDV cleaning België
pijl
2011
overname Helma Heru
pijl
2013
overname Underground vision (UK)
pijl
2020
overname Koornneef De Lier

Innovatief en vooruitstrevend

In 1962 begint Henk van der Valk met putten schoonzuigen en rioleringen reinigen op een betrekkelijk eenvoudige manier. Het tijdperk van de putjesscheppers is net voorbij en de laatste tonnenleegwagens rijden nog door de straten van sommige steden. Het werk is zwaar en vies, maar dankzij technisch vernuft verbeteren al snel de werkprocessen en –technieken en daarmee de arbeidsomstandigheden. In 1965 begint de samenwerking met Willem de Groot, die op dat moment werkzaam is in de civiele sector en samen beginnen zij aan het avontuur voor verdere opbouw van het bedrijf, wat tot uitdrukking komt in de naam vandervalk+degroot NV. (later BV)

Al ruim zestig jaar is vandervalk+degroot vooruitstrevend en innovatief op het gebied van reiniging en inspectie van rioolstelsel. Optimaal combineren van de laatste technieken met de dagelijkse praktijk heeft geleid - en leidt nog steeds - tot nieuwe toepassingen die bijdragen aan verbetering van de dienstverlening. In de loop van de jaren is het aantal vestigingen voortdurend uitgebreid door overname van bedrijven en autonome groei, waardoor het bedrijf met 12 vestigingen in Nederland, altijd dicht bij de klant is. 

Geschiedenis vandervalk+degroot

Vanuit het specialisme van riool- en kolkenreiniging is een organisatie opgebouwd waar klanten terechtkunnen voor alle diensten in het brede spectrum van rioleringsbeheer. Van reiniging, inspectie en advies tot reparatie, renovatie en aanleg. Sinds 2015 is daar ook onze afdeling "Asset Mangament" bijgekomen, waarbij wij onze klanten kunnen ondersteunen in hun beheerstaken en lange termijn strategie.

Komende jaren hebben doelmatig rioleringsbeheer, duurzaamheid en veiligheid prioriteit. vandervalk+degroot werkt hieraan mee door eigen ontwikkelingen en door deelname aan het kennisprogramma Urban Drainage aan de Technische Universiteit Delft.

Vooral het juist en efficiënt verzamelen van rioleringsdata, beheer en ontsluiting van de data met behulp van de nieuwste technieken, bevorderen doelmatigheid en efficiency. Innovatie was de afgelopen kleine zestig jaar een waarborg voor de continuïteit van de bedrijven van vandervalk+degroot en dit blijft zo in de toekomst.
 

Projecten

Vestigingen

Vestiging Nederland

Innovatief

ONDERGRONDS

 

Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
google translate

Project Hellevoetsluis

Project Bladel

Project Esholt Draincare

Project Antwerpen

Project Haarlem

Project Middelburg

Privacy Statement   Sitemap

Belangrijkste Diensten

Vandervalk+deGroot