faviconSinds 1962 vooruitstrevend faviconMet 12 vestigingen in Nederland favicon24/7 rioolontstoppingsdienst faviconEigen Research & Development

Referenties

 

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Bladel
Bladel

Rioolreiniging- en renovatie in Bladel

Een grote brand bij waxfabrikant Koster Keunen in Bladel zorgde in oktober van 2016 voor flinke opstoppingen in het riool. Vloeibare wax stroomde namelijk het riool in en is gestold. In totaal is 150.000 kilo wax gesmolten. “Een stuk of dertig putten zitten helemaal vol,” vertelde onze projectleider Eric Gallé. Naast de putten waren er ook circa 30 leidingen verstopt, zowel RWA (hemelwater) als DWA (afvalwater) leidingen.

Vandervalk+degroot staat voor u klaar

De hevige brand en de gevolgen daarvan kunnen we een ramp voor zowel de waxfabrikant als omwonenden en de gemeente Bladel noemen. Het ontstoppen van het riool dat vol zat met gestolde wax, was geen gemakkelijke opgave. Onze professionele en ervaren medewerkers in combinatie met de moderne apparatuur zorgden ervoor dat we adequaat konden handelen.

De ultrakrachtige waterjet en combiwagens werden gebruikt om de leidingen te reinigen. Net na de brand werden zes voertuigen ingezet, weken na de brand waren dat er nog twee of drie op een dag. Ook zijn er riooltechniek ploegen aan de slag gegaan om kolkleidingen en kolken te vervangen.

We plaatsen nog onder andere deelreparaties (deellinen en/of complete liners) en extra erfscheidingsputten en vervingen zwaar beschadigde leidingen met een doorsnede van 400 mm op een diepte van twee meter. Na de reinigingswerkzaamheden inspecteren we ongeveer drie kilometer aan riool. Uit deze inspectie komen de nog uit te voeren renovatiewerkzaamheden zoals het plaatsen van deelkousen.

  • Looptijd project: van oktober 2016 tot en met heden
  • 150.000 kilo gesmolten wax
  • 30 putten vol met gesmolten wax
  • 30 verstopte leidingen (zowel RWA als DWA)
  • Inzet waterjet, combiwagens, RT ploeg
  • Deellinen plaatsen
  • Leidingen vervangen

Projecten

Vestigingen

Vestiging Nederland

Innovatief

ONDERGRONDS

 

Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
google translate

Project Hellevoetsluis

Project Bladel

Project Esholt Draincare

Project Antwerpen

Project Haarlem

Project Middelburg

Privacy Statement   Sitemap

Belangrijkste Diensten

Vandervalk+deGroot