faviconSinds 1962 vooruitstrevend faviconMet 12 vestigingen in Nederland favicon24/7 rioolontstoppingsdienst faviconEigen Research & Development

Referenties

 

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
The Esholt Tunnel
The Esholt Tunnel

Draincare, voorheen onderdeel van de vandervalk+degroot groep, inspecteerde The Esholt Tunnel. Deze tunnel is 4,5 kilometer lang en is in 1926 gebouwd om afvalwater onder vrij verval uit Badfort City af te voeren naar de Esholt rioolwaterzuivering. De locatie is midden in een krappe stedelijke omgeving, er was beperkt toegang tot de leiding en de lengte was enorm lang. Extra inspanning en enkele aanpassingen aan de Laser Sonar Camera Boot maakten het mogelijk om het onderzoek met één enkel stuk materieel in kaart te brengen.

Iedere vijf jaar moet de tunnel worden geïnspecteerd. Na grondig onderzoek en veiligheidsmaatregelen kon Draincare de inspectie uitvoeren. Daarvoor werd de Laser Sonar Camera Boot ingezet, een boot waarop drie bestaande systemen zijn samengevoegd. Boven de waterlijn wordt de binnenzijde van de buis gescand met een laserprofiler. Onder andere afwijkingen veroorzaakt door corrosie worden hiermee inzichtelijk gemaakt. Onder de waterlijn wordt middels een sonar de omtrek in kaart gebracht. Deze registreert naast het profiel van de binnenkant van de leiding ook hoeveel vervuiling aanwezig is. Naast deze twee systemen is ook een camera gemonteerd voor het vastleggen van beelden die geconstateerde afwijkingen kunnen verduidelijken. Doordat het systeem is voorzien van accu’s en de opslag plaatsvindt op de boot zelf is de reikwijdte niet beperkt door een kabel zoals bij een camera inspectie.

Projecten

Vestigingen

Vestiging Nederland

Innovatief

ONDERGRONDS

 

Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
google translate

Project Hellevoetsluis

Project Bladel

Project Esholt Draincare

Project Antwerpen

Project Haarlem

Project Middelburg

Privacy Statement   Sitemap

Belangrijkste Diensten

Vandervalk+deGroot