faviconSinds 1962 vooruitstrevend faviconMet 12 vestigingen in Nederland favicon24/7 rioolontstoppingsdienst faviconEigen Research & Development

Oplossen rioolproblemen bij huurders Leystromen

Leystromen

 U heeft een ontstoppingsverzekering. Zo weet u zeker dat Leystromen verstoppingen van de riolering verhelpt zonder bijkomende kosten voor u. Leystromen werkt vanaf 2 april 2018 samen met vandervalk+degroot. Voor alle vragen over het riool kunt u bij ons terecht.

Het telefoonnummer verandert niet

Om een verstopping te melden belt u met 088 031 33 08. U krijgt dan direct contact met iemand van de firma vandervalk+degroot. Zo worden uw vragen bij de ontstane situatie meteen beantwoord. En is een afspraak met een monteur snel gemaakt als dat nodig is. Bij calamiteiten aan de riolering is vandervalk+degroot altijd bereikbaar; dag en nacht gedurende het hele jaar.

Checklist bij rioolproblemen en verstoppingen van het riool:

  • Indien de keukenafvoer slecht werkt of het water niet meer wegloopt controleer de sifon (zwanenhals) in het keukenkastje na of deze niet verstopt is. De meeste sifons zijn middels een schroefdop aan de onderzijde open te maken. Spoel nooit frituurvet of jus door uw keukenafvoer, dit veroorzaakt verstoppingen en zal worden aangemerkt als misbruik van uw huisriolering. De kosten van reiniging ten gevolge hiervan zijn voor rekening van de gebruiker.

  • Het rooster van de doucheput is te verwijderen. Kijk na of deze verstopt is met haar en zeepresten. Verwijder nooit het rooster tijdens het douchen om te voorkomen dat er grofvuil ed. in de afvoer spoelt.

  • Spoel nooit maandverband of etensresten e.d. door het toilet deze veroorzaken veel verstoppingen. Let op toiletblokjes (verfrissers) deze komen regelmatig in de afvoer terecht met gevolg dat deze verstopt raakt. De kosten voor het verwijderen van obstakels in het toilet worden zijn voor rekening van de gebruiker.

  • Indien uw put op de plaats niet meer wegloopt controleer of er niets op het rooster ligt. Als uw een schrobput heeft verwijder het rooster en controleer of het emmertje leeg is, ook hier nooit etensresten in weggooien daar dit veel verstoppingen veroorzaakt.

  • Controleer of alle sifons nog water bevatten. Als een sifon weinig gebruikt wordt verdampt na enige tijd het water uit de sifon. De sifon dient echter altijd water te bevatten, het water zorgt voor een zogenaamd stankslot. Indien dit stankslot ten gevolge van verdamping ontbreekt kunnen er zich rioolgeuren in de woning verspreiden.

  • Wij raden het gebruik van ontstoppingsmiddelen sterk af. Deze middelen veroorzaken een chemische reactie waardoor er veel warmte vrijkomt hierdoor kan een PVC-Leiding vervormen. Tevens kunnen korrels, indien deze niet geheel oplossen een harde prop in de leiding vormen welke wij niet zonder hak en breekwerk kunnen verwijderen.

  • Indien u bij hevige regenval met een dergelijk probleem te maken krijgt, wacht dan tot de regenbui voorbij is. Vaak verdwijnen de problemen dan vanzelf, indien dit niet het geval is kunt u dit bij ons melden.

Niet in het riool

Let goed op wat er in het riool terecht komt

Het is belangrijk goed op te letten wat er in het riool terecht komt. Producten die niet in de riolering thuis horen, zorgen namelijk vaak voor verstoppingen. Dat is vervelend omdat het voor u overlast en ongemak veroorzaakt. U kunt dan immers geen gebruik maken van bijvoorbeeld toilet, keuken, douche of wastafel.

Vragen over uw riolering?

Bel gerust als u vragen heeft over uw riolering. U bereikt Leystromen via telefoonnummer 088 031 33 00. Of stuur een e-mail naar: info@leystromen.nl.

Riooltips

Projecten

Vestigingen

Vestiging Nederland

Innovatief

ONDERGRONDS

 

Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
google translate

Project Hellevoetsluis

Project Bladel

Project Esholt Draincare

Project Antwerpen

Project Haarlem

Project Middelburg

Privacy Statement   Sitemap

Belangrijkste Diensten

Vandervalk+deGroot