faviconSinds 1962 vooruitstrevend faviconMet 12 vestigingen in Nederland favicon24/7 rioolontstoppingsdienst faviconEigen Research & Development

Kolkenzuiger 

Heeft uw gemeente al enkele tijd last van verstopte riolering? VanderValk+degroot beschikt over kolkenzuigers die de verstopping op een professionele wijze verhelpen. Een kolkenzuiger is een vrachtwagen met een grote tank met daaraan een zuig arm gekoppeld. Het periodiek legen en reinigen van kolken is van groot belang voor de doorstroming van het riool, zo worden verstoppingen voorkomen. Verstopping kan veel meer kosten met zich meebrengen, dus is onderhoud essentieel.  

Wat is een kolk? 

Een kolk, in de volksmond ook wel een put genoemd, bevindt zich in de straat of in het trottoir. Deze put is aangesloten op regenwater of het normale riool en voorzien van een stankscherm om gassen tegen te houden die zorgen voor stankoverlast. Daarnaast zit in een kolk vaak een zandvang, dat is een gedeelte dat wat dieper ligt. Dit houdt zand en ander vuil tegen zodat het niet in het riool belandt en het riool daardoor minder snel verstopt raakt. Vooral in de maanden dat het veel regent is het van belang om de put vaker te legen, in verband met het afvoeren van het regenwater. Een verstopte kolk kan al snel zorgen dat er veel regenwater blijft liggen op de weg. Dat kan voor onveilige situaties zorgen, zoals opspattend water of auto's die vast komen te zitten.   

Wat doet een kolkenzuiger? 

De medewerker in de vrachtwagen maakt de kolk open en plaatst de zuig arm op de kolk. Vervolgens wordt de zuiger aangezet en zuigt hij al het vuil op, na een ogenblik is de put geleegd en is de kans op verstopping nihil. Vaak worden er meerdere kolken geleegd in een straat, de vrachtwagen rijdt dan stapvoets door de straat heen. Op deze manier weet u zeker dat het legen van de putten op een veilige manier gebeurt. 

Onderhoud van putten 

VanderValk+degroot biedt u advies op het gebied van onderhoud en reiniging van kolken. Wij voorkomen verstoppingen en zo ook eventuele overstromingen. Door nauw contact met u te houden, blijven wij op de hoogte van de ontwikkelingen van het riool in uw gemeente. We doen onze werkzaamheden daardoor optimaal en geven passende adviezen. Veiligheid staat bij ons voorop anders werken wij niet. U kunt altijd rekenen op de betrouwbaarheid en vakmanschap van ons personeel. Bovendien zijn wij altijd bezig met innovatie om de nieuwste en beste technieken te leren en toe te passen. Neem snel contact met ons op en wie weet onderhouden wij binnenkort wel de putten in uw gemeente! 

Projecten

Vestigingen

Vestiging Nederland

Innovatief

ONDERGRONDS

 

Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
google translate

Project Hellevoetsluis

Project Bladel

Project Esholt Draincare

Project Antwerpen

Project Haarlem

Project Middelburg

Privacy Statement   Sitemap

Belangrijkste Diensten

Vandervalk+deGroot