faviconSinds 1962 vooruitstrevend faviconMet 12 vestigingen in Nederland favicon24/7 rioolontstoppingsdienst faviconEigen Research & Development

Wanneer is rioolreiniging nodig?

Het riool is een prachtig systeem wanneer het werkt. Wanneer het niet werkt zoals het moet horen kan het riool voor onaangename situaties zorgen. Het reinigen van uw riool is dus eens in de zoveel tijd aan te raden. Rioolreiniging is niet alleen nodig voor wanneer uw riool bijvoorbeeld verstopt is. U kunt bijvoorbeeld ook uw riool laten reinigen wanneer u last heeft van stankoverlast, last heeft van een lekkage of wanneer u geen risico’s wilt nemen.

Wat houdt rioolreiniging in?

Een rioolreiniging, wat houdt dat precies in? Zoals de naam verklapt wordt het riool gronding gereinigd. Dit kan preventief, maar bijvoorbeeld ook bij stankoverlast of een verstopping. Er bestaan verschillende rioolstelsels en elk rioolstelsel vraagt om een eigen manier van reinigen. In de meeste gevallen wordt er echter gebruik gemaakt van een hoge druk reinigingskop. Tijdens een rioolreiniging wordt deze in het riool gebracht en spuit de reinigingskop water d.m.v. hoge druk door het riool. Op deze manier wordt het riool gereinigd op verschillende manieren. 

Wanneer er vooraf al duidelijkheid is over de oorzaak van het probleem hoeft er geen rioolinspectie vooraf plaats te vinden. Soms komt het echter voor dat de oorzaak niet meteen te vinden is. Wanneer dit het geval is wordt er eerst een rioolinspectie uitgevoerd. Door middel van een ultramoderne robot videocamera kan er in het riool gezocht worden naar de oorzaak. Afhankelijk van de situatie wordt er gebruik gemaakt van verschillende apparatuur om het probleem in het riool zo goed mogelijk in kaart te brengen.

Hoe vaak moet het riool gereinigd worden?

Hoe vaak een riool gereinigd moet worden hangt af van meerdere factoren, zoals bijvoorbeeld het gebruik van het riool. Bij een restaurant wordt het riool namelijk veel intensiever gebruikt dan bij een normaal huishouden. Over het algemeen is het reinigen van het riool alleen nodig bij een verstopping. Bij een gemiddeld huishouden is dit ongeveer één keer in de drie jaar. Bij een gemiddeld huishouden is het preventief reinigen van het riool dan ook niet nodig. Bij bijvoorbeeld een restaurant is dit uiteraard anders. 

Wanneer is rioolreiniging nodig?

Kortom hangt het dus van verschillende factoren af wanneer rioolreiniging nodig is. Één ding is in ieder geval zeker: heeft u problemen met uw riool? Dan wordt het snel tijd om uw riool te laten reinigen. Uiteraard kunt u ook preventief uw riool laten reinigen. Zo verkleint u de kans op verstoppingen, stankoverlast of lekkages. Onze specialisten komen graag bij u langs om het riool te reinigen en onaangename situaties te voorkomen.

Voordelen van rioolreiniging door specialisten

Het riool laten reinigen op een professionele manier heeft een aantal voordelen:

Uw riool laten reinigen door professionals?

Op zoek naar een reinigingsbedrijf dat uw riool kan schoonmaken en reinigen? De rioolservice van Vandervalk+degroot helpt u graag met het schoonmaken van uw riool. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies wat wij moeten doen om uw riool schoon te krijgen. Bij Vandervalk+degroot kunt u terecht voor elke soort rioolreiniging. Wilt u uw riool laten ontstoppen? Wilt u uw rioolpersleidingen reinigen? Of bent u op zoek naar een speciale reiniging? Aarzel niet om contact op te nemen met Vandervalk+degroot. Wij maken uw riool graag schoon!

Projecten

Vestigingen

Vestiging Nederland

Innovatief

ONDERGRONDS

 

Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
google translate

Project Hellevoetsluis

Project Bladel

Project Esholt Draincare

Project Antwerpen

Project Haarlem

Project Middelburg

Privacy Statement   Sitemap

Belangrijkste Diensten

Vandervalk+deGroot