faviconSinds 1962 vooruitstrevend faviconMet 12 vestigingen in Nederland favicon24/7 rioolontstoppingsdienst faviconEigen Research & Development

Wat is een kolkenzuiger?

Voor kolkenreiniging maken wij gebruik van een kolkenzuiger, maar wat is een kolkenzuiger precies en waar worden ze voor ingezet? Wij leggen het u uit. Een kolkenzuiger (of kolkenreiniger) heeft een lange zuigarm die ervoor zorgt dat vuil in de kolk wordt weggezogen. Een kolk, oftewel een rioolput, heeft regelmatig reiniging nodig en daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze moderne, milieuverantwoorde kolkenzuigers zijn voorzien van GPS en zorgen voor een schoon resultaat met een gunstige prijs. Voor kleine kolken die niet bereikbaar zijn voor een normale kolkenzuiger hebben wij een mini-kolkenzuiger. Wilt u meer weten over kolkenreiniging? Neem dan contact met ons op.

mini kolkenzuiger

Waar wordt een kolkenzuiger voor gebruikt?

Over het algemeen wordt een kolkenzuiger of kolkenreiniger ingezet voor het leegzuigen van straatkolken. Dankzij de hogedrukspuit zijn kolkenzuigers ook geschikt voor het doorspoelen van het riool. Meer weten over kolkenreiniging?

Wat is een kolk?

Kolken functioneren als een soort van buffer tussen het riool en de straat. Kolken vangen vuil op en laten bijvoorbeeld regenwater goed naar het riool stromen. Zoals u kunt begrijpen is het dus belangrijk om kolken tijdig te onderhouden. In de volksmond worden kolken ook wel rioolputten genoemd. 

Hoe werkt een kolkenzuiger?

De zuigarm van een kolkenzuiger bevindt zich aan de voorkant van de wagen. Deze is verbonden met de grote tank die achterop zit en waar het vuil wordt verzameld. Wanneer de putdeksel van de kolk is verwijderd, kan de zuigarm in de kolk worden gezet. Het reinigen kan beginnen. 

Kolkenreiniging en rapportage

Wilt u alle verzamelde gegevens aan het einde van het project terugzien? Wij maken een rapportage met het aantal kolken en gebreken per straat. Meer informatie over onze kolkenzuiger of kolkenreiniging? Neem contact op en we helpen u verder. 

 

Projecten

Vestigingen

Vestiging Nederland

Innovatief

ONDERGRONDS

 

Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
Social Media VanderValk+DeGroot
google translate

Project Hellevoetsluis

Project Bladel

Project Esholt Draincare

Project Antwerpen

Project Haarlem

Project Middelburg

Privacy Statement   Sitemap

Belangrijkste Diensten

Vandervalk+deGroot